statie epurare4.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a inaugurat, miercuri, începerea lucrărilor la Staţia de epurare Cluj-Napoca, ocazie cu care a declarat că proiectul în care aceasta este cuprinsă este cel mai mare pe care judeţul îl derulează din finanţări europene.

”Ceea ce este cel mai important este faptul că cetăţenii judeţului vor beneficia de apă de calitate. În plus costurile lucrărilor vor fi suportate prin finanţările europene atrase de către noi, doar 1,9% din cheltuieli fiind suportate de către bugetul judeţului, deci de către buzunarele clujenilor. Este cea mai importantă finanţare obţinută de către judeţul Cluj din fonduri europene”, a menţionat Alin Tişe.

Lucrările la proiectul intitulat ”Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Cluj-Napoca” sunt în valoare de 147,95 milioane de lei fără TVA, bani care provin în special din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Potrivit contractului, lucrările vor fi încheiate în 21 de luni.

Modernizarea Staţiei de epurare Cluj-Napoca face parte din proiectul de investiţii ”Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj/Sălaj”, în valoare totală de 196,9 milioane de euro. 74% din valoarea proiectului este contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,3% este contribuţia Guvernului României, 12,8% este participarea Companiei de Apă Someş, iar 1,9% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului. AGERPRES