A început montarea containerelor de deşeuri semi-îngropate în municipiul Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că a demarat acţiunea de amenajare a platformelor semi-îngropate pentru deşeuri. Potrivit primarului, primele platforme din totalul de 108, sunt amplasate miercuri pe străzile Mitropoliei şi Ion Vodă Viteazu din zona centrală şi Victoriei din cartierul Obcini. Contractul încheiat de municipalitate cu două firme de salubritate prevede şi amenajarea a o sută de platforme de deşeuri îngropate.

Ion Lungu a precizat că toate aceste platformele trebuie realizate până pe 26 septembrie. “Sunt moderne, par a fi mobilier urban, este o soluţie bună pentru gestionarea salubrizării. Suntem în discuţii să alegem modelul pentru platformele îngropate, cu care e mai complicat de lucrat, pentru că trebuie spălate, necesită o fosă separată. (…) Este o nouă etapă de modernizare a salubrizării menajere în municipiul Suceava”, a spus Lungu.

Conform acestuia, containerele de deşeuri semi-îngropate au trei metri cub fiecare şi, în funcţie de suprafaţa de teren disponibilă, vor fi amplasate câte trei sau şase la un loc.

Principalele avantaje ale acestor containere constau în faptul că nu mai pot fi răscolite nici de cei care caută prin gunoaie şi de multe ori aruncă pe jos ce nu le este lor de folos, nici de câinii vagabonzi, şi nu vor mai fi probleme cu mirosurile pe care le degajă gunoiul menajer.

Operatorul are obligaţia, prin contract, să întreţină, să reabiliteze şi să igienizeze, de cel puţin două ori pe an, toate platformele de colectare subterane a deşeurilor municipale.

Pentru gestionarea containerelor subterane şi semi-îngropate, operatorii trebuie să se doteze cu utilaje speciale, altele decât cele folosite la colectarea eurocontainerelor stradale şi a europubelelor. AGERPRES