Contractul de prestări servicii pentru completarea şi revizuirea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, sectorul Satu Mare – Baia Mare a fost semnat de preşedinţii consiliilor judeţene din Satu Mare şi Maramureş şi reprezentanţii asocierii de firme ce va realiza lucrarea.

„Valoarea contractului de prestări servicii este de 5.990.525 de lei, iar durata de execuţie a contractului de prestări servicii este de 24 luni, din care elaborarea Studiului de fezabilitate – şase luni, adaptarea documentaţiei la cerinţele finanţatorului – 12 luni şi consultarea beneficiarului la atribuirea contractului pentru Proiectare şi Execuţie Lucrări – şase luni. Odată ce studiul de fezabilitate va fi încheiat, procedura de proiectare cu execuţie a proiectului va fi demarată, iar termenul estimat de finalizare a acestui obiectiv de investiţii este august 2026. Finanţarea elaborării studiului de fezabilitate se va asigura din bugetele locale ale autorităţilor publice partenere, UAT Judeţul Satu Mare şi UAT Judeţul Maramureş”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Potrivit sursei citate, pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii cele două administraţii judeţene au făcut paşi importanţi încă de anul trecut când a fost aprobat Protocolul de Colaborare între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliul Judeţean Satu Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş.

Acest tronson de drum expres Satu Mare – Baia Mare face parte din proiectul iniţiat în trecut de cele două administraţii judeţene şi care mai cuprindea legătura spre Ungaria şi Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare.

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de 55,56 de kilometri, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 308,3 milioane de euro. Finanţarea investiţiei va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. AGERPRES