Primarul în exerciţiu al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a semnat contractul pentru o nouă linie de tramvai, care va conecta zona Solventul cu Gara de Nord din localitate, printr-o investiţie de 37 de milioane de lei fără TVA care ar urma să se finalizeze în 22 de luni.

Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor se va emite după obţinerea autorizaţiei de construire.

Lungimea traseului va fi de 1,4 kilometri cale dublă, iar zona de intervenţie cuprinde actualul traseu al străzii Gării, tronsonul cuprins între platforma Solventul şi intersecţia cu bulevardul General Ion Dragalina, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General. (…). Vor fi amenajate un carosabil modernizat, trotuare, piste pentru biciclete, trei staţii de tramvai, spaţii verzi. Investiţia vizează inclusiv construcţia de reţele edilitare stradale, subterane şi supraterane„, a precizat Nicolae Robu.

Investiţia este parte a unui proiect major de 96 de milioane de euro, prin care se va construi cel mai mare pasaj subteran din oraş, pe sub 10 linii de cale ferată, realizând o nouă legătură între nordul, estul şi sudul oraşului. Pasajul Solventul va avea până la şase benzi de circulaţie, linii de tramvai care vor face legătura cu Gara de Nord, piste de biciclete, iar la ieşirea de sub pasaj va fi construit un nou pod peste Bega. AGERPRES