A fost semnat contractul pentru modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, proiect de peste 10 milioane lei

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat pe 30 iulie contractul de finanţare pe fonduri europene în vederea modernizării Centrului Nou, proiect de peste 10 milioane de lei, informează administraţia locală.

Proiectul prevede modernizarea Pieţei 25 Octombrie şi pasajului Corneliu Coposu, realizarea unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene şi amenajarea unui spaţiu public generos pentru organizarea de evenimente şi întruniri publice. Se vor reface gradenele, trotuarele şi iluminatul public.

“Centrul Nou este în prezent într-o stare destul de avansată de degradare. Acesta este motivul pentru care am gândit şi am realizat un proiect privind modernizarea Pieţei 25 Octombrie şi a pasajului Corneliu Coposu, pentru care am reuşit să obţinem finanţarea europeană. Ne dorim să oferim sătmărenilor un centru civic de care să fim mândri. Acest proiect este unul integrat, cu cel care vizează reabilitarea Centrului Vechi, pentru care am câştigat de asemenea finanţare europeană. Ne propunem să transformăm zona centrală într-una de atracţie”, a declarat primarul.

Administratorul public, Maskulik Csaba, a precizat că licitaţia pentru reabilitarea Centrului Nou a fost deja lansată, iar caietul de sarcini conţine condiţii dure pentru a se asigura că va fi desemnat un constructor serios.

În total, valoarea contractelor cu finanţare europeană semnate anul acesta de Primăria Municipiului Satu Mare este de 47.468.619 lei (10.035.649 euro). Valoarea proiectelor europene câştigate în ultimii trei ani este de peste 27 milioane de euro. AGERPRES