Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând jos şi interiorPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat contractul privind serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni”, document care ar urma să fie finalizat în maximum 90 de zile.

Potrivit unui comunicat al CJ Prahova, în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru Azuga-Buşteni, vor fi analizate două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.

„Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul descongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor”, menţionează sursa citată.

Valoarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni este de 999.600 lei (fără TVA), fondurile fiind asigurate din bugetul CJ Prahova. Durata maximă estimată a realizării acestui studiu de fezabilitate este de 90 de zile de la semnarea contractului.

„Consiliul Judeţean Prahova lucrează pentru prahoveni, dar şi pentru românii care pierd ore în şir în traficul de pe Valea Prahovei. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitaţia execuţiei drumului. În perioada următoare, vom contracta şi studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, susţine Iulian Dumitrescu, potrivit comunicatului. AGERPRES