Primăria Piteşti a anunţat semnarea contractului de achiziţie pentru 40 de autobuze electrice, care ar urma să circule pe mai multe trasee din municipiu.

Proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice”, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, include şi achiziţia staţiilor de încărcare aferente.

„Urmează, astfel, să fie achiziţionate cele 40 de autobuze electrice de 12 metri pentru furnizarea serviciilor de transport public în sistem integrat, eficient şi accesibil în municipiul Piteşti – pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B. Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planşeu jos (podea integral coborâtă), facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj, caroserie CE, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros”, se arată într-un comunicat al Primăriei Piteşti.

Oferta declarată câştigătoare, în urma procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică organizată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, se ridică la peste 100 de milioane de lei, fără TVA, contribuţia proprie a beneficiarului în proiect fiind de 2.638.996 lei.

Conform prevederilor contractuale, termenul de furnizare a autobuzelor electrice este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului.

Potrivit primarului Cristian Gentea, primele autobuze ar urma să intre în circulaţie în mai puţin de un an. „Am semnat astăzi contractul de furnizare pentru autobuzele electrice şi staţiile de încărcare aferente proiectului ‘Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice’, proiect cofinanţat din bani europeni. (…) În primul trimestru al anului 2022 le vom avea pe trasee”, a scris primarul Piteştiului pe Facebook. AGERPRES