cjiasi_semnare_smid.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a semnat miercuri contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de extindere şi modernizare a Centrului de Management al Deşeurilor din judeţ în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Iaşi” (SMID), în valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro.

Potrivit lui Adomniţei, în urma licitaţiei organizate de CJ, câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie este SC Iasicon SA Iaşi. „Valoarea contractului este de 95 milioane lei. Este cel mai mare contract din cadrul proiectului de management integrat al deşeurilor. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, ordin care va fi emis imediat. Perioada de garanţie a lucrărilor este de un an de la data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Licitaţia pe care o finalizăm astăzi, prin semnarea contractului, este cea mai mare procedură de achiziţie organizată vreodată de CJ Iaşi. Sper ca acest lucru să se schimbe chiar în acest an, după ce vom organiza licitaţia pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului, prin finanţare de la Comisia Europeană”, a declarat Cristian Adomniţei.

El a mai anunţat că pe data de 6 martie va avea loc deschiderea ofertelor la ultima licitaţie din cadrul Proiectului SMID în judeţul Iaşi, cea privind construcţia staţiei de transfer Bălţaţi şi a celei de transfer şi sortare Ruginoasa, evaluată la aproape 24 milioane lei, fără TVA. AGERPRES