A fost semnat acordul contractual pentru etapa a III-a de realizare a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Ioan Veştea, a semnat pe 4 ianuarie acordul contractual pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) Etapa a III-a, proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pentru nouă obiective, în urma adjudecării licitaţiei de către o firmă din Sibiu.

Adrian Ioan-Veştea speră că în luna mai constructorul va începe lucrările, că nu vor apărea nici un fel de probleme şi termenele contractuale vor fi respectate. ”Începem cu dreptul anul 2019, un an în care ne propunem să realizăm construcţiile adiacente Aeroportului Internaţional Braşov- Ghimbav. Ne bucurăm că am depăşit cu bine această etapă de achiziţii şi că avem contractul de lucrări semnat. Sperăm că în luna mai constructorul va începe lucrările, că nu vor apărea nici un fel de probleme şi termenele contractuale vor fi respectate, astfel ca până la sfârşitul anului aeroportul să prindă contur. În paralel vom realiza procedurile de achiziţie a lucrărilor pentru terminalul de pasageri, vom încheia protocolul cu ROMATSA, vom clarifica modalitatea de asigurare a controlului de trafic şi von face demersurile necesare pentru certificarea aeroportului”, spune preşedintele Consiliului Judeţean.

În următoarea perioadă pe amplasamentul de la Ghimbav vor fi proiectate şi construite nouă componente ale viitorului aeroport: clădirea energetică, remiza PSI,posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces între terminal şi DJ103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare precum şi platforma antisuflu. Preţul total rezultat în urma procedurii de achiziţie pentru proiectarea,execuţia şi finalizarea lucrărilor este de 34.026.900,82 lei (respectiv 1.232.778 lei pentru proiectare şi 32.794.122.76 lei pentru execuţie), menţionează documentul citat.

Durata de derulare a contractului este de trei luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi opt luni pentru realizarea construcţiilor propriu-zise. Pentru serviciile de proiectare, firma câştigătoare a apelat la trei subcontractanţi, mai arată sursa citată. Finalizarea acestui obiectiv de investiţii, cel mai mare din judeţ, este prevăzută pentru jumătatea anului 2020, dacă nu apar situaţii neprevăzute, a declarat la sfârşitul anului trecut preşedintele CJ Braşov. AGERPRES