Noua sală polivalentă din municipiul Bistriţa, construită în localitatea componentă Unirea cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), a fost recepţionată cu o săptămână înainte să găzduiască „Trofeul Carpaţi” la handbal feminin.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

„Oficial! Noua Sală Polivalentă este recepţionată şi se deschide tuturor evenimentelor sportive şi iubitorilor de sport! O investiţie ce va putea susţine, clădi şi creşte următoarele generaţii de sportivi. O Sală Polivalentă în care toţi sportivii se vor putea întrece în competiţii acerbe, transformând judeţul nostru în Capitala Sportului! Vestea bună este că acest proiect îşi arată utilitatea, aducând în judeţul nostru Turneul internaţional „Trofeul Carpaţi”. Echipele naţionale de handbal ale României, Austriei, Spaniei şi Serbiei vor juca-n Poarta Transilvaniei”, a scris Moldovan pe Facebook.

Recepţia lucrărilor are loc după ce, în 12 august, a fost deschiderea festivă a Sălii Polivalente, la care au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, mitropolitul Clujului, Andrei, secretari de stat, parlamentari, şefi de instituţii deconcentrate, oameni de afaceri şi primari din tot judeţul.

Noua sală polivalentă ar fi trebuit să găzduiască, în 16 august, meciul de retragere al jucătoarei de handbal Valentina Ardean-Elisei şi în perioada 19-21 august, un turneu internaţional amical de handbal, însă evenimentele au trebuit mutate în vechea sală polivalentă, deoarece lucrările la noua sală nu fuseseră, în fapt, recepţionate.

Construcţia noii săli polivalente din municipiul Bistriţa a început în urmă cu aproximativ trei ani, în baza unui proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a obţinut finanţare de la CNI.

Costurile totale ale investiţiei au fost estimate la circa 27,5 milioane de euro, din care aproximativ 22 de milioane de euro fonduri guvernamentale, restul sumei provenind de la bugetul judeţean. AGERPRES