Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii privind modificarea Legii 215/2001 prin care primarii vor putea să îşi delege din atribuţii viceprimarului, secretarului, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, în funcţie de competenţele ce le revin în domeniile respective, informează Administraţia Prezidenţială.

Propunerea legislativă, iniţiată de senatorii PSD Gabriela Firea şi Bogdan Darius Vâlcov, a fost adoptată de plenul Senatului, în calitate de for decizional, pe 11 februarie.

Senatorii au adoptat, totodată, şi un amendament formulat în Comisia juridică şi Comisia pentru administraţie publică din Senat potrivit căruia preşedintele consiliului judeţean poate delega, prin dispoziţie, din atribuţii vicepreşedinţilor, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes naţional.

În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că în alte state europene, cum este cazul Belgiei sau al Franţei, se utilizează instituţia juridică a delegării de competenţă. AGERPRES