A fost lansată platforma “Aradul contează!”

aradul_conteaza.jpgO platformă intitulată “Aradul contează!” , înfiinţată din iniţiativa Consiliului Judeţean, a fost lansată oficial miercuri, scopul fiind să reunească persoane implicate în dezvoltarea comunităţii locale şi să elaboreze o strategie de acţiune pentru judeţ. “Noua platformă intitulată ‘Aradul contează!’ propune să coaguleze în jurul ei tot ce înseamnă iniţiativă în judeţul Arad, dar şi oamenii valoroşi care există în toate domeniile de activitate. Vom avea proiecte la care îi invităm pe toţi arădenii să participe. Vrem să demonstrăm tuturor că Aradul contează în România şi în lume”, a declarat preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, membru al comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea platformei.

Din grupul de iniţiativă mai fac parte personalităţi ale Aradului, oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi, nu în ultimul rând, reprezentanţi ai elevilor şi studenţilor din judeţ. “Ne propunem să adunăm în jurul acestei platforme toate ONG-urile din judeţul Arad. Sperăm ca, în cel mult trei luni, să finalizăm amenajarea unui spaţiu care urmează să fie pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, tuturor organizaţiilor din judeţ. Săli şi dotări, toate vor veni în ajutorul ONG-urilor care, marea lor majoritate, îşi au sediile în apartamente de bloc sau în locuinţele membrilor. Vrem ca aceştia să aibă un loc în care să îşi desfăşoare activitatea şi să poată organiza diferite evenimente”, a declarat Ana Maria Dragoş, director al Centrului Cultural Judeţean Arad, membru al grupului de iniţiativă.

Un prim pas a fost făcut chiar cu ocazia lansării platformei, preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, făcând cadou ansamblului folcloric “Vicodorii” din Lipova 40 de costume populare realizate la Tismana din fondurile Centrului Cultural Judeţean. “Cele 40 de costume populare au fost realizate manual la Tismana, fiind copiate după unele costume din zona oraşului Lipova, vechi de peste 100 de ani. Pe viitor ne dorim să realizăm astfel de costume pentru ansamblurile folclorice din toate zonele judeţului”, a spus Ana Maria Dragoş. AGERPRES