A fost lansată licitaţia pentru achiziţia de autobuze noi în Iași

Licitația privind cumpărarea de autobuze noi în municipiul Iaşi, în baza creditului contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a stârnit de interesul a 17 firme.

La începutul săptămânii trecute am lansat în mod oficial licitația internațională pentru achiziția a 75 – 80 de autobuze noi Euro 6 prin intermediul împrumutului de la BERD. Anunțul a fost postat pe portalul de licitații al BERD, iar termenul până la care pot fi depuse oferte este 18 mai”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Autobuzele vor avea o lungime de 12 metri și o lățime de 2,5 metri, câte trei uși cu două pliuri duble, vor putea transporta minim 90 de pasageri și vor avea minim 25 de scaune. Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilități și spațiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri și în cabina conducătorului auto.

Cumpărarea noilor autobuze este posibilă graţie acordului de împrumut privind reînnoirea întregului parc auto al Companiei de Transport Public SA semnat în decembrie 2016 între Primăria Municipiului Iaşi şi BERD. Suma pe care o a împrumutat-o Municipiul Iaşi este de aproximativ 15 milioane de euro, cu aceşti bani urmând a fi cumpărate autobuze noi, cu norma de poluare Euro 6. Împrumutul are o perioadă de grație de doi ani și o perioadă de rambursare de 10 ani.

Deocamdată, de procedură s-au interesat 17 firme, potrivit primarului Mihai Chirica.