A fost învestit noul prefect de Timiş, Mircea Băcală, care revine în funcţie după trei ani

Noul prefect de Timiş, Mircea Băcală, a fost învestit în funcţie, el declarând că are convingerea că va colabora foarte bine cu predecesorul său, actualul subprefect Eugen Dogariu. “Am convingerea că voi avea o foarte bună colaborare cu subprefectul Eugen Dogariu, performanţa Instituţiei Prefectului va depinde şi de modul în care această echipă funcţionează”, a afirmat Mircea Băcală.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai punctat faptul că va avea o bună colaborare şi cu toate primăriile din judeţul Timiş. Prefectul a subliniat că priorităţile sale se înscriu în măsurile prevăzute în programul de guvernare care sunt aplicabile la nivelul judeţului Timiş.

“Avem marea problemă a fondului funciar, întrucât nici după atâţia ani nu s-a reuşit închiderea tuturor dosarelor, avem foarte multe procese, în jur de 600 erau în urmă cu trei ani (când a fost schimbat din primul mandat de prefect, n.r.). Voi verifica şi voi solicita informări în legătură cu situaţia companiei Colterm (…). Voi avea o bună colaborare cu fiecare comunitate care are proiecte fie în implementare, fie în curs de elaborare şi care, din varii motive, sunt într-un fel blocate. Mă refer la aspectele birocratice, din cauza cărora există riscul să se piardă anumite investiţii, iar acest lucru nu-l voi accepta. În Colegiul prefectural le voi pune în vedere reprezentanţilor instituţiilor să fluidizăm circuitul actelor”, a afirmat prefectul Mircea Băcală.

Mircea Băcală a mai fost prefect în perioada 2008-2012, fiind înlocuit de Eugen Dogariu. Guvernul a aprobat numirea lui Mircea Băcală în funcţia de prefect al judeţului Timiş, ca urmare a unei decizii civile prin care Curtea de Apel Timişoara a obligat Guvernul României să emită un act administrativ de repunere în funcţia de prefect al judeţului Timiş a lui Mircea Băcală, urmare a promovării de către acesta a concursului desfăşurat în septembrie 2009. AGERPRES