Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului Radu Berceanu a inaugurat pe 29 august o parte din centura ocolitoare a Brasovului, in lungime de 4,7 kilometri, cu latimea de 14 metri si cu patru benzi de circulatie.
Ministrul Radu Berceanu a anuntat cu acest prilej ca, in data de 14 septembrie, va avea loc licitatia pentru partea a doua a centurii ocolitoare, in lungime de 7 kilometri, care va face legatura cu autostrada Transilvania. Ministrul transporturilor a mai precizat ca tot in aceasta toamna va incepe modernizarea drumului Predeal-Paraul Rece-Rasnov ce face legatura cu Poiana Brasov. „Vom turna in aceasta toamna primul strat de asfalt asa incat pana la venirea iernii, turistii care vin dinspre Bucuresti si vor sa nu mai intre in Brasov pentru a ajunge in Poiana sa foloseasca acest tronson care se va finaliza anul viitor”, a spus Radu Berceanu.

Lucrarile la centura ocolitoare a Brasovului au inceput in noiembrie anul trecut, cu termen de finalizare octombrie 2006. Investitia a costat 32.600.000 de lei, din care 24.500.000 credite bugetare alocate de Consiliul Local Brasov, iar restul de la Administratia Nationala a Drumurilor. Pentru construirea tronsonului s-a folosit o cantitate de 50.000 de tone de asfalt, s-a lucrat cu 60 de utilaje si autovehicule si 200 de muncitori pe zi. Pe aceasta portiune vor circula zilnic 30.000 de autovehicule de tonaj greu. Prin darea in folosinta a acestui tronson tot ce inseamna trafic greu care tranzita municipiul Brasov dinspre Bucuresti spre Moldova si Ardeal a fost scos din oras.