În municipiul Moinești a fost dată în folosință una dintre cele mai frumoase piețe – bazar din țară. Aceasta este amplasată în imediata apropiere a terenurilor de sport ale Colegiului Tehnic „Grigore Cobălcescu”.
Există spații de expunere generoase (2400 mp), alei pietonale (720 mp) și spații verzi (1610 mp), iluminat public, circa 80 de parcări amenajate pentru mașini (inclusiv celor aparținând comercianților, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități), toalete publice, spații pentru colectarea selectivă a deșeurilor, precum și o clădire distinctă care va avea rol administrativ (70 mp). Sunt în curs de amenajare și două locuri de parcare pentru taxi-uri. În zilele de marți și sâmbătă, microbuzele de transport în comun din municipiu vor avea la această nouă piață – bazar o stație facultativă.
„Așa cum spuneam la demararea lucrărilor la acest obiectiv, Piața-Bazar este o nouă investiție importantă derulată în municipiul nostru – una care contribuie la dezvoltarea unor servicii comerciale de calitate într-un spațiu amenajat într-un mod elegant, modern și civilizat”, declară Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.