Edilii municipiului Targu-Jiu au inaugurat santierul de lucrari pentru reabilitarea centrului civic al localitatii. Proiectul de modernizare a municipiului Targu-Jiu, a carui valoare depaseste 12 milioane de lei, se intinde pe trei ani.
Proiectul vizeaza, intre altele, inlocuirea actualului covor asfaltic de pe tronsonul strazii centrale Victoria, cuprins intre SNLO si Magazinul „Parang”, cu pavaj modern, construirea unui amfiteatru in zona Facultatii de Stiinte Juridice, a mai multor fantani arteziene, alei si a unui parc de joaca pentru copii.

Primele lucrari vor fi realizate in zona cuprinsa intre sediile Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) si Palatului Administrativ al Judetului Gorj si vor viza, in primul rand, infrastructura, retelele edilitare urmand a fi inlocuite.

„Urmatoarea etapa de modernizare pe care orasul o va cunoaste va avea ca principal obiectiv Calea Eroilor, pe care este amplasat Ansamblul Monumental realizat de Constantin Brancusi in anii 1937 – 1938, incheindu-se astfel proiectul demarat cu un deceniu in urma pentru amenajarea peisagistica a operelor brancusiene”, a precizat primarul municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru.

La inaugurare au participat reprezentanti ai administratiei locale, ai firmelor executante ale proiectului – SC Polaris M Holding SA Constanta si SC Urban SA Ramnicu Valcea -, arhitectul Titi Florescu, realizatorul proiectului, si numerosi locuitori ai municipiului Targu-Jiu.