A fost inaugurat “Drumul Vinului” din Podgoria Aradului

“Drumul Vinului: Păuliş – Ghioroc – Covăsânţ – Şiria”, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră ale CJ Arad, a fost inaugurat sâmbătă. Potrivit preşedintelui interimar al CJ Arad, Adrian Ţolea, proiectul, în valoare totală de 61.827.197,67 lei, din care 48.173.324,29 lei asistenţă financiară nerambursabilă, a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Proiectul a vizat reabilitarea infrastructurii rutiere pe 24,01 kilometri, pe două tronsoane de drum judeţean – DJ 708 B, cu o lungime de 18,7 km, respectiv DJ 708C, cu o lungime de 5,4 kilometri, tronsoane care străbat localităţile din zona viticolă cunoscută sub numele de Podgoria Aradului.

“Proiectul ‘Drumul Vinului’ a însemnat doar o etapă, Podgoria Aradului având nevoie de susţinere şi pe mai departe. Dorim să sprijinim dezvoltarea întregii Podgorii a Aradului, care se întinde de la plantaţiile viticole de la Zăbrani şi până la dealurile de la Şilindia. Consiliul Judeţean doreşte ca pe viitor să sprijine dezvoltarea acestei zone şi prin reabilitarea drumului judeţean Arad – Şiria – Pâncota – Buteni”, a declarat Adrian Ţolea.

El a precizat că se doreşte dezvoltarea acestei zone atât prin promovare turistică, cât şi prin evenimente culturale, sportive, prin proiectele pe care administraţia judeţeană le va depune pentru conservarea Cetăţilor de la Şiria şi de la Şoimoş şi amenajarea de puncte turistice acolo. AGERPRES