A fost extins Centrul de neuropsihiatrie din localitatea harghiteană Tulgheş

tulghes_neuro.jpgPe 26 noiembrie a avut loc predarea lucrărilor de renovare şi extindere întreprinse la Centrul de reabilitare şi recuperare neuropsihiatrică de la Tulgheş. Lucrările de renovare au fost finanţate prin intermediul Programului Operativ Regional, axa 3.2, prin intermediul căruia s-a câştigat concursul de proiecte, acest program finanţând în întregime lucrările de renovare ale centrului, valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de 1.732.632,28 lei.

În urma lucrărilor de extindere, numărul persoanelor care pot fi internate s-a mărit de la 33 la 50, mărindu-se de asemenea numărul personalului angajat.

La predarea lucrărilor au luat parte Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Vancu Marcel, primarul localităţii Tulgheş, Elekes Zoltan, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului, Mik Jozsef, respectiv mai mulţi reprezentanţi ai consiliului judeţean. Elekes Zoltan a prezentat realizările întreprinse în cadrul proiectului şi a ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat în derularea acestui program consiliului judeţean. Acesta a mai spus că a fost mare nevoie de această investiţie, deoarece numărul persoanelor care se confruntă cu probleme neuropsihiatrice în judeţul nostru a crescut simţitor.

Borboly Csaba a afirmat că una dintre preocupările majore ale Consiliului Judeţean Harghita este dezvoltarea regiunii de nord a judeţului şi crearea de noi locuri de muncă. Acesta a mai spus că această investiţie este rezultatul bunei colaborări existente la nivel local, judeţean şi naţional. Primarul localităţii, Vancu Marcel, a ţinut să îşi exprime bucuria realizării acestei investiţii din bani europeni, creându-se cu acestă ocazie şi noi locuri de muncă pentru populaţia din regiune.

În urma lucrărilor s-a mansardat podul clădirii, s-a renovat structura acoperişului, s-a instalat o scară de incediu, s-au modernizat saloanele, s-a extins locul destinat activităţilor în aer liber, pe scurt, nivelul de îngrijire al bolnavilor s-a modificat în bine. Beneficiarii proiectului sunt adulţii din judeţul Harghita care se confruntă cu probleme psihice şi care din motive obiective nu pot rămâne în sânul familiilor lor.