Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat constructorul care va realiza Centura Aleşd, de 5,9 kilometri, ce va scurta semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul oraşului Aleşd, pe relaţia Oradea – Cluj-Napoca.

Potrivit preşedintelui CJ Bihor, în urma celor şapte oferte depuse pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Varianta de Ocolire Aleşd, a fost selectat constructorul format din asocierea de firme Drum Asfalt şi Trameco. Valoarea ofertei câştigătoare este de 74,8 milioane lei, fără TVA.

„Spre finalul lunii martie ar trebui să semnăm contractul de proiectare şi execuţie. Graficul de lucrări este următorul: conform contractului, în cel mult trei luni ar trebui să avem proiectul tehnic. Asta ar însemna că în luna iunie am putea să începem aceste lucrări, prevăzute să dureze un an. Anul viitor, în vară, ar trebui să circulăm pe această centură care va descongestiona tranzitarea oraşului Aleşd pe relaţia Oradea – Cluj Napoca. Complementar acestei licitaţii, este în fază avansată adoptarea Hotărârii de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de acest proiect şi înţeleg că în cursul acestei luni, ea va fi adoptată”, a explicat, în conferinţă de presă, Ilie Bolojan.

Centura Alesd final 1

Lungimea şoselei de centură va fi de 5,9 kilometri şi va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul oraşului Aleşd. Vor fi, totodată, îmbunătăţite condiţiile de confort şi siguranţă, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) şi DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat şi disconfortul locuitorilor de pe traseu.

Centura intersectează şi DJ 764 Beiuş – Aleşd şi îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă. AGERPRES