cilea_ion_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat joi că fost aprobat de Ministerul Mediului şi va intra în derulare proiectul privind „Sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea” cuprins în Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa prioritară 2.

„Sunt cu adevărat fericit că acest nou proiect a corespuns tuturor criteriilor şi exigenţelor, ceea ce îi dă dreptul de-acum să devină operaţional pentru implementare. Noi am gândit şi realizat proiectul ca o mare investiţie destinată sectorului de gestionare a deşeurilor solide, inclusiv pentru închiderea depozitelor urbane neconforme de deşeuri de la Drăgăşani şi Călimăneşti”.

„Obiectivul nostru principal este de a dezvolta un sistem durabil de management al deşeurilor la standarde europene care să dea soluţii la întregul lanţ de gestionare începând cu separarea, colectarea, transportul, transferul şi tratarea şi încheind cu reciclarea şi compostarea deşeurilor. Din acest moment, prioritare şi urgente sunt pentru noi actualizarea proiectului în sine, a achiziţiilor prevăzute şi a planului financiar pe surse şi ani”, a spus Ion Cîlea, într-o declaraţie de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 32.542.231 de euro, fără TVA, din care 24.542.231 de euro se vor asigura prin finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională. 4.913.694 de euro, tot nerambursabili, va veni de la bugetul de stat, iar consiliile locale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare Judeţeană vor participa cu o contribuţie financiară în valoare de 296.721 euro. AGERPRES