A doua intalnire a Comisiei pentru Politici in Domeniul Utilitatilor

Comisia pentru Politici in Domeniul Utilitatilor, coordonata de Aleodor Francu, Seful Cancelariei Primului-Ministru s-a reunit pe 11 iulie la Palatul Victoria.
Pentru eficientizarea activitatii Comisiei au fost definitivate trei grupuri de lucru in functie de specificul fiecarei problematici si au fost desemnati coordonatorii acestora: Grupul de lucru pentru energie electrica si termica- Coordonator Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Grupul de lucru pentru gaze naturale – Coordonator Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) si Grupul de lucru pentru protectie sociala – Coordonator Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Fiecare institutie isi va desemna cate un specialist pentru fiecare grup de lucru pana cel tarziu pe 13 iulie. De asemenea, s-a convenit ca, in zilele de 18, respectiv 19 iulie 2006, sa aiba loc reuniunile pe grupuri de lucru. Au avut loc discutii cu caracter general despre transformarea pretului national de referinta in pret local de referinta. Detaliile tehnice vor fi analizate in grupurile de lucru. Concluziile grupurilor de lucru vor fi prezentate intr-o sedinta comuna, in vederea identificarii unor solutii eficiente la revendicarile sindicale.

In timpul reuniunii Comisiei pentru Politici in Domeniul Utilitatilor a fost pusa in discutie necesitatea unei abordari deschise, informale si constructive a problemelor ridicate de sindicate. Discutiile au vizat, de asemenea, aspecte legate de cresterile de preturi la gaze, energie termica si electrica, necesitatea asigurarii transparentei costurilor, protectia sociala a persoanelor cu venituri reduse.