93 de locuinţe sociale au fost finalizate la Râmnicu Vâlcea

radulescu_romeo.jpgSărbătoarea Bunei Vestiri de la sfârşitul lunii martie a adus multă bucurie pentru 93 de familii din Râmnicu Vâlcea care s-au mutat în casă nouă, evenimentul fiind posibil ca urmare a finalizării unui ambiţios proiect de construcţie de locuinţe sociale pe structura fostului cămin de bătrâni din Ostroveni.

“M-am bucurat că înmânarea cheilor celor 93 de familii cărora li s-au repartizat locuinţe sociale s-a petrecut într-o zi deosebită din calendarul ortodox şi cred că o astfel de coincidenţă este de bun augur, atât pentru aceste familii, cât şi pentru programul de construcţie de locuinţe al municipalităţii. Vom acorda aceeaşi atenţie acestui domeniu, iar construcţia de locuinţe sociale sau pentru tineri la Râmnic va continua şi în anii următori”, a declarat primarul interimar Romeo Rădulescu.

La fostul cămin de bătrâni din sudul municipiului lucrările nu s-au încheiat. După ce, prin transformarea a trei corpuri de clădire, s-au obţinut cele 93 de unităţi locative ce au fost deja predate chiriaşilor, datorită demersurilor municipalităţii s-a obţinut promisiunea fermă din partea ministerului de resort de finanţare a transformării şi a ultimului corp, alte 40 de locuinţe urmând să fie finalizate aici în perioada următoare.

Investiţia recent finalizată la Râmnicu Vâlcea a costat aproximativ 12 milioane de lei, din care un milion lei şi lucrările aferente sistematizărilor verticale (alei de acces, amenajare spaţii verzi, iluminat public) şi celor de racordare la utilităţi au căzut în sarcina bugetului local, restul fiind contribuţie financiară guvernamentală.