900 de containere pentru deşeuri reciclabile, montate la platformele din municipiul Constanţa

Un număr de 900 de containere galbene, destinate deşeurilor reciclabile, sunt montate în aceste zile la toate cele 400 de platforme din municipiul Constanţa, a informat administraţia locală.

“În aceste zile, la toate cele 400 de platforme de pe raza municipiului Constanţa sunt amplasate 900 de containere galbene destinate deşeurilor reciclabile, recipiente ce vin în completarea celor aproximativ 400 de containere tip iglu şi platforme modulare, verzi, albastre şi galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraş”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Potrivit sursei citate, peste 100 de tone de materiale plastice, hârtie, carton şi metal au fost adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din municipiul Constanţa. “Cifrele sunt în creştere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanţa în ceea ce priveşte separarea deşeurilor reciclabile de cele menajere”, au menţionat reprezentanţii administraţia locală.

Deşeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajaţii societăţii de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză şi hârtie şi alte materiale refolosibile. “Platformele au fost instalate pentru a creşte gradul de colectare selectivă a deşeurilor din Constanţa”, au subliniat reprezentaţii municipalităţii, recomandându-le cetăţenilor “să separe deşeurile reciclabile de cele menajere şi să le depoziteze în platforme în secţiunile special amenajate şi inscripţionate corespunzător”. AGERPRES