Primăria Capitalei va cheltui 35,7 milioane lei (circa 8,7 milioane de euro) pentru servicii de salubrizare a celor 125,26 hectare de gazon şi 54,45 hectare de alei aflate în posesia Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Contractul va fi încheiat pe patru ani şi va fi adjudecat pe 1 aprilie, potrivit unui anunţ postat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Activitatea de salubrizare şi întreţinere a spaţiilor verzi şi a aleilor „are ca scop realizarea unui ambient plăcut, prezervarea mediului specific şi moştenirii dendrologice caracteristice a parcurilor aflate în administrarea ALPAB, pentru a menţine şi ridica atât potenţialul recreativ şi de agrement al acestora, cât şi rolul lor de factor depoluant bine încadrat în arhitectura urbanistică şi peisagistică a municipiului”.

Firma câştigătoare va avea drept sarcini măturatul aleilor, îndepărtarea corpurilor străine, încărcarea şi trasportul gunoiului şi a deşeurilor, vidanjarea coşurilor de gunoi, cosirea peluzelor cu iarbă, curăţarea şi transportul zăpezii de pe alei şi menţinerea în funcţiune pe timp de îngheţ şi polei. Anunţul include şi un capitol special dedicat spartului gheţii de pe alei, în care se arată că „procesul de muncă cuprinde spargerea gheţii cu razul, cazmaua sau târnăcopul de pe suprafeţele aleilor şi strângerea în grămezi cu lopata”.