80% dintre primariile buzoiene nu dispun de rampe ecologice

62 din cele 82 de primarii rurale din judetul Buzau nu dispun de rampe ecologice de gunoi, cele existente urmand sa fie inchise in decurs de o luna.

Comisarul sef al Comisariatului Garzii de Mediu Buzau, Carmen Ichim, a declarat ca “doar 20 de localitati sunt in legalitate, probleme mari, greu de surmontat avand aproape toate localitatile din zona de campie”.

Aceasta a precizat ca inca din luna februarie, Comisariatul Garzii de Mediu a trimis documentatia de inchidere si a oferit consultanta celor peste 60 de primarii, dar rezultatul nu a fost cel scontat. Data de 16 iulie este termenul limita de inchidere a tuturor depozitelor de gunoi din zona rurala, iar in cazul in care Lgea mediului nu va fi respectata se vor acorda amenzi cuprinse intre 50.000 si 100.000 de lei, a mentionat comisarul sef. O problema deosebita s-a creat la Nehoiu, unde in cursul acestei luni se va inchide vechea rampa de gunoi a orasului.

“Exista un serviciu de salubritate, dar pentru ca rampa de transfer de la Cislau nu a fost inca organizata, deseurile menajere vor fi plimbate pe o distanta de 70 de km la rampa de la Galbinasi, din vecinatatea municipiului Buzau”, a mai precizat Carmen Ichim.