Un bloc ANL cu 80 de locuinţe, din municipiul Hunedoara, a fost predat primilor chiriaşi, construcţia imobilului fiind făcută printr-o investiţie de 12,7 milioane de lei.

Imobilul are cinci niveluri şi este prevăzut cu centrale termice la fiecare apartament şi cu spaţii de depozitare la subsol.

Repartizarea celor 36 de apartamente cu o cameră şi a celor 44 de apartamente cu două camere s-a făcut în baza criteriilor stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Hunedoara, fiecare familie fiind invitată să tragă la sorţi numărul locuinţei pe care o va ocupa.

Construcţia blocului a fost făcută de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, investiţia totală ridicându-se la 12,7 milioane de lei.

Municipiul Hunedoara a pus la dispoziţia ANL terenul necesar şi a contribuit cu o serie de lucrări conexe importante, în valoare totală de aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestea au constat în devierea şi refacerea reţelelor de utilităţi, branşamentele necesare, construirea unui zid de sprijin înalt de 3 metri şi lung de 90 de metri, alei pietonale şi asigurarea accesului auto.

„Cred că toate cele 80 de familii care se mută acum în noul bloc ANL sunt încântate, mai ales că au şi aşteptat, într-adevăr, foarte mult, dar nu din vina Primăriei. Ceilalţi tineri din municipiul Hunedoara care îşi doresc o locuinţă ANL pot depune dosare în continuare. Pe de altă parte, cât de curând, vom depune o nouă solicitare către ANL pentru construcţia unui alt bloc, în aceeaşi zonă (pe strada Alexandru Vlahuţă n.red.). Acolo am păstrat spaţiu pentru un al doilea bloc ANL tot de 80 de locuinţe”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Hunedoara a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unul bloc ANL destinat cadrelor medicale de la Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu”. Acesta va fi amplasat lângă spital, la intersecţia străzilor Chizid şi Victoriei, va avea 20 de locuinţe, locuri de parcare şi o zonă de joacă pentru copii.

„Este important să aduci specialişti tineri în sănătate, oameni cu entuziasm, cărora să le poţi oferi şi o locuinţă”, a conchis primarul municipiului Hunedoara. AGERPRES