68 de destinaţii turistice sunt promovate pe site-ul panoramic “Comorile Ţinutului secuiesc”

68 de destinaţii turistice din judeţele Covasna şi Harghita sunt promovate de autorităţile locale prin intermediul site-ului “Comorile Ţinutului secuiesc”.

Site-ul a fost realizat de artista plastică Daczo Eniko din Sfântu Gheorghe, care a folosit una dintre cele mai moderne tehnici fotografice actuale, respectiv panorame sferice de 360 de grade.

Prin intermediul unui site pot fi vizitate virtual şapte muzee şi tot atâtea rezervaţii naturale, 16 conace şi castele, trei cetăţi şi peste 20 de biserici şi capele din cele două judeţe, precum şi două mori de apă foarte vechi, de la Gheorgheni şi Băţanii Mici. Printre cele 68 de destinaţii care se regăsesc în acest moment pe site se numără şi Castelul Kalnoky de la Micloşoara, localitate în care a poposit în repetate rânduri prinţul Charles al Marii Britanii, Muzeul etnografic în aer liber de la Cernat, Biserica ortodoxă din Barcani, Mănăstirea Sfântul Ilie de la Topliţa, Drumul Crucii de la Şumuleu Ciuc, Lacul Sfânta Ana şi Strâmtoarea de la Vârghiş.

O noutate o reprezintă secţiunea destinată meşteşugurilor tradiţionale din zonă, aici putând fi văzute imagini cu un un dogar din Harale, un vărar din Vârghiş şi o ţesătoare din Ojdula, precum şi un covăsnean din Calnic care are o pasiune mai puţin obişnuită – potcoveşte ouă.

Pagina web a fost realizată în trei limbi – română, maghiară şi engleză şi a fost finanţată de Consiliile Judeţene din Covasna şi Harghita.
Preşedintele Consiliului judeţean Covasna, Tamas Sandor a declarat că site-ul lansat în urmă cu aproape doi ani va fi completat periodic cu noi obiective şi destinaţii turistice în scopul promovării potenţialului natural, istoric şi cultural al acestei zone. AGERPRES