Doar circa 40 % s-au cheltuit pana acum din fondurile alocate in acest an unor unitati de invatamant preuniversitar din judetul Teleorman, prin cele patru Hotarari de Guvern din martie, mai, iunie si august.
Dupa cum a precizat seful Inspectoratului Scolar Teleorman, Constantin Cula, totalul bugetului alocat depaseste 34,3 milioane de lei, banii fiind destinati realizarii de obiective de investitii si reabilitarii de scoli si gradinite vechi. El a recunoscut ca, in cateva localitati, exista intarzieri in cheltuirea banilor, dar este convins ca, pana la sfarsitul anului, „vor fi consumati toti”.

Potrivit sursei citate, alocarea surselor financiare se face prin primariile locale, pe masura efectuarii lucrarilor, justificate cu proiecte si devize, obligatorie fiind respectarea procedurilor legale privind achizitiile publice.

In Teleorman, in acest an, s-au primit circa 7,2 milioane de lei pentru continuarea procesului de informatizare in scoli si licee, achizitionarea de mobilier, dotarea laboratoarelor, cabinetelor si centrelor de documentare si asistenta psiho-pedagogica, cumpararea de echipamente si materiale sportive, dar si de carti pentru bibliotecile scolare.

La mijlocul saptamanii trecute, in judet au fost aduse si 23 de microbuze scolare tip Fiat Ducato, de care beneficiaza circa 900 de elevi din invatamantul preuniversitar rural.