Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri europene în valoare de aproximativ şase milioane lei pentru creşterea performanţei energetice a încă trei blocuri din oraş, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, principalele lucrări de intervenţie presupun izolarea termică exterioară şi schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC şi geam termoizolator triplu.

De asemenea, în cadrul acestor proiecte se vor face lucrări de izolare a conductelor de agent termic, se vor schimba corpurile de iluminat cu lămpi economice şi senzori de mişcare, se va reface stratul de acoperire cu beton al armăturilor de la planşeul peste subsol şi se vor instala noi sisteme de ventilare a subsolului şi rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 13 luni, procedura de achiziţie fiind în desfăşurare, arată sursa citată.

În perioada 2014-2020, municipiul Galaţi a depus nouă cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a unor clădiri rezidenţiale, dintre acestea fiind deja finalizate proiectele pentru reabilitarea termică a două blocuri şi în implementare proiecte similare la alte trei blocuri.

Celelalte cereri de finanţare se află în perioada de contractare şi au o valoare de aproape 23 milioane lei. În plus, se află în pregătire alte 19 cereri de finanţare, cu valoarea totală de aproximativ 76 milioane lei. AGERPRES