sibiu_generica.jpgTrei municipii reşedinţă de judeţ din Ardeal, Sibiul, Braşovul şi Târgu Mureşul, se numără printre beneficiarii unei finanţări de 5,3 milioane de euro, în cadrul proiectului „Calea verde spre o dezvoltare durabilă” din cadrul Programului de adaptare la schimbările climatice aparţinând Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 Islanda, Lichtenstein, Norvegia, conform unui comunicat, remis miercuri de către Primăria Sibiu.

Sibiul va beneficia de 840.000 de euro, bani cu care se va derula un proiect pilot în oraş, urmând să se instaleze tuburi subterane pentru reţelele electrice şi de telecomunicaţii în lungime totală de peste 10.000 de metri, pe principalele bulevarde din municipiu. În prezent, acest proiect aşteaptă semnarea contractului de finanţare de către Ministerul Mediului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a discutat miercuri, cu Ambasadoarea Regatului Norvegiei, Tove Bruvik Westberg, despre acest proiect, dar şi despre turismul şi economia locală. Ambasadoarea Regatului Norvegiei s-a întâlnit miercuri, la Sibiu, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, după care a efectuat o vizită la cel mai mare muzeu în aer liber din Sud-Estul Europei, Muzeul ASTRA din oraş, unde urmează să fie construit cu fonduri norvegiene un pavilion de expoziţii.

Municipiul Sibiu este partener în cadrul unui Acord semnat între Municipiul Sibiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu – Facultatea de Inginerie, Municipiul Târgu Mureş, Municipiul Braşov, Administraţia Naţională de Meteorologie Bucureşti şi Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale KS Norvegia. AGERPRRES