50 de blocuri de locuinţe din Slatina vor fi anvelopate cu bani de la primărie

Primăria Slatina alocă anul acesta aproximativ 32 de milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, potrivit primarului Emil Moţ, care a menţionat că, în situaţia în care se vor finaliza lucrările propuse pentru anul acesta, proporţia blocurilor din municipiu reabilitate termic ar ajunge la 70%.

Moţ a precizat că în prezent se lucrează la 30 de blocuri de locuinţe şi în aproximativ două săptămâni vor începe procedurile de licitaţii în vederea execuţiei lucrărilor pentru creşterea eficienţei energetice la alte 20 de blocuri din municipiul Slatina.

Lucrările sunt efectuate cu fonduri de la bugetul local al municipiului după ce în 2015, la finalul unei perioade de aproape doi ani de licitaţii şi contestaţii, Primăria Slatina nu a reuşit să acceseze fondurile europene contractate pentru creşterea eficienţei energetice a peste 100 de blocuri.

Noua administraţie locală aleasă în iunie 2016 a anunţat atunci că toate lucrările de reabilitare termică a blocurilor din Slatina pentru care au fost depuse cereri de finanţare nerambursabilă vor fi efectuate din fonduri de la bugetul local.

Anul trecut au fost începute licitaţiile pentru execuţia lucrărilor de anvelopare a 50 de blocuri şi la unele dintre respectivele imobile reabilitarea s-a finalizat în 2016. La altele lucrările sunt în diferite stadii de execuţie.

“În ce priveşte lucrările de reabilitare termică a blocurilor propuse pentru reabilitare în 2017, avem 30 de blocuri la care se lucrează în continuare, licitaţia fiind făcută anul trecut şi lucările fiind atribuite tot anul anul trecut. Pentru alte 20 de blocuri vom lansa procedurile de licitaţie în perioada imediat următoare. Valoarea totală a lucrărilor este de 31,9 milioane lei”, a spus Emil Moţ.

Edilul a adăugat că pentru alte 11 blocuri din oraş se vor depune cereri pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional în vederea lucrărilor pentru creşterea eficienţei energetice. AGERPRES