drapel.jpgInstituţia prefectului judeţului Botoşani a sancţionat contravenţional 48 de instituţii publice pentru nerespectarea simbolurilor naţionale. Prefectul Cristian Roman a declarat, marţi, că cele 48 de instituţii au fost sancţionate cu avertisment fie pentru nearborarea drapelului naţional la sediu, fie pentru arborarea drapelului în stare necorespunzătoare, fie pentru lipsa stemei naţionale la intrarea în primării.

„Controlul s-a derulat prin ordin al prefectului. Am împuternicit ofiţeri şi subofiţeri de Poliţie, precum şi reprezentanţi ai prefectului pentru a lua măsuri corespunzătoare. Am cerut pentru moment ca sancţiunile să nu fie pecuniare. Vom urmări în continuare modul cum se respectă simbolurile naţionale şi data viitoare nu vom mai fi aşa de permisivi”, a afirmat Roman, care a adăugat că multe dintre nereguli au fost „reparate” în timpul controlului.

Controlul a urmărit modul de arborare a drapelului şi de utilizare a stemei în 359 de instituţii de stat, partide politice şi organizaţii sindicale. AGERPRES