În municipiul Baia Mare vor funcţiona 46 de staţii destinate încărcării autovehiculelor electrice în urma unei investiţii asigurate de municipalitate, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul Cătălin Cherecheş.

E un prim pas, unul foarte important pentru locuitorii oraşului, dar şi pentru cei aflaţi în trecere sau turişti prin care vom oferi posibilitatea încărcării autoturismelor în mod gratuit. Sper ca gestul nostru să impulsioneze, oarecum, achiziţionarea de autoturisme electrice. (…) Intenţia noastră e ca în cel puţin 12 luni de zile, întreg proiectul să fie implementat, funcţional. Dorim să avem o relaţie prietenoasă cu mediul ambiant, să promovăm pe cât posibil mijloace de transport nepoluante„, a sus Cătălin Cherecheş.

Valoarea investiţiei este în valoare de 1,5 milioane de euro are ca scop îmbunătăţirea sistemului de transport, precum şi asigurarea unui echilibru între valorificarea modurilor şi a infrastructurii de transport tradiţionale cu necesitatea de modernizare şi asigurare a consumului eficient de resurse şi promovarea modurilor de transport nepoluante, arată documentaţia tehnică aferentă investiţiei.

Primarul municipiului Baia Mare a mai precizat că staţiile de încărcare a autovehiculelor electrice vor fi accesibile în zonele de mare trafic, zonele de locuit, zonele comerciale dar şi zonele de tranzit inter-urbane. AGERPRES