41% dintre contribuabili sunt datornici Primăriei Constanţa prin neplata impozitelor şi taxelor locale în anii trecuţi

Peste 196.000 de înştiinţări de plată pentru anul 2014 au fost expediate contribuabililor din municipiul Constanţa de către Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) , în 41% dintre cazuri fiind vorba de persoane fizice şi juridice care au de achitat şi obligaţii restante aflate în procedură de executare silită.

Reprezentanţii SPIT Constanţa au informat, marţi, printr-un comunicat remis presei, că “din totalul înştiinţărilor de plată, 59% au fost tipărite pe hârtie de culoare albă ceea ce înseamnă că au de achitat doar obligaţiile pentru anul 2014 şi 41% pe hârtie de culoare roz pentru cei care au de achitat şi obligaţiile restante aflate în procedură de executare silită precum şi accesoriile acestora”. Dintre contribuabilii constănţeni, 91% sunt persoane fizice şi 9% persoane juridice.

Odată cu înştiinţările de plată a taxelor şi impozitelor, constănţenii au primit de la administraţia locală şi anuala scrisoare semnată de primarul Radu Mazăre, prin care acesta îi informează pe cetăţeni care sunt proiectele municipalităţii pentru anul în curs cu privire la înfrumuseţarea şi modernizarea oraşului şi staţiunii Mamaia, dar şi pentru sprijinirea oamenilor nevoiaşi. AGERPRES