Ministerul Culturii si Cultelor va aloca, 400 de milioane de euro, incepand din 2008, pentru reabilitarea caminelor culturale din mediul rural, a declarat ministrul Adrian Iorgulescu.
Programul intitulat „Reabilitarea asezamintelor culturale” are ca scop reabilitarea si dotarea spatiilor culturale din mediul rural, precum si implementarea unor programe de dezvoltare culturala a satelor.

„Din punctul medu de vedere, Romania este si cultural intr-o stare de dezechilibru intre cultura marelor oraselor si ceea ce se intampla la nivelul satelor. Cred ca trebuie sa facem un efort enorm si sa aducem cat mai aproape satul de nivelul oraselor”, a spus Iorgulescu, care considera ca spatiile de cultura din mediul rural nu sunt realizari ale regimului comunist, ci „apartin unei mari traditii culturale romanesti”, fiind fondate in perioada regelui Carol I.

Adrian Iorgulescu a mentionat ca finantarile vor fi facute pe proiecte, iar autoritatile locale care vor primi bani vor fi obligate sa deruleze progarme culturale in spatiile reabilitate.