Ar putea fi o imagine cu text care spune „Contractul pentru una dintre cele mai mari finanțări aduse în Județul Vâlcea a fost SEMNAT! ELECTRIC BUS AUMARIA_MNICICOEO.CO RAMNICU VALCEA 39 de autobuze și microbuze electrice vor lega Municipiul Râmnicu Vâlcea de stațiunile din jur”

Un număr de 39 de autobuze şi microbuze electrice pentru transportul public vor conecta municipiul Râmnicu Vâlcea de staţiunile din jur, vehiculele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect în valoare de peste 103 milioane lei, finanţat prin PNRR, au informat reprezentanţii Primăriei.

Contractul de finanţare pentru acest proiect, ce prevede şi achiziţia de staţii de încărcare lentă şi de încărcare rapidă ce vor fi amplasate pe trasee, a fost semnat în această săptămână, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Proiectul, numit „Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din judeţul Vâlcea”, a fost depus, în asociere, de municipiul Râmnicu Vâlcea (lider de asociere) şi localităţile Bujoreni, Dăeşti, Călimăneşti, Vlădeşti, Băile Olăneşti, Mihăeşti, Ocnele Mari şi Govora.

Prin proiect vor fi achiziţionate 26 de autobuze electrice cu lungimea de 10 m şi 13 microbuze electrice. Autovehiculele vor face legătura între Râmnicu Vâlcea şi staţiunile turistice din apropiere.

„Alături de aceste mijloace de transport, prin proiect se vor mai realiza 39 de staţii de încărcare lentă, precum şi 9 staţii de încărcare rapidă amplasate pe trasee. Este una dintre cele mai mari finanţări atrase în judeţ în ultimii ani, iar concretizarea proiectului va creşte atractivitatea turistică a Municipiului Râmnicu Vâlcea şi a staţiunilor din jur, alături de benefic iile aduse mediului înconjurător prin reducerea semnificativă a poluării”, a precizat sursa citată. AGERPRES