Compania Naţională de Investiţii (CNI) are 37 de obiective în finanţare sau care vor fi finanţate în judeţul Sălaj, printre acestea numărându-se un cinematograf, bazine de înot, săli de sport, complexuri sportive, reabilitări de aşezăminte culturale sau lucrări de primă urgenţă.

Directorul general al CNI, Irina Pătrăşcoiu, a avut joi, alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la Zalău, o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor teritorial-administrative din judeţ, context în care s-a discutat despre obiectivele de investiţii din Sălaj.

„Judeţul Sălaj este un judeţ fruntaş în ceea ce priveşte numărul de obiective pe care le-a realizat sau le realizează prin CNI. (…) Total obiective în curs de implementare, contractate şi în diferite stadii de derulare la nivelul judeţului Sălaj sunt în număr de 11, în valoare de 70,2 milioane de lei. De asemenea, obiective în curs de contractare sunt în număr de 10, valoarea lor depăşind 70,3 milioane de lei, iar total obiective în curs de promovare, pentru care sunt îndeplinite toate condiţii în acest moment sunt în număr de 16”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Lucian Bode.

În acelaşi context, ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că relansarea economică se poate realiza doar prin investiţii – singura cale de dezvoltare durabilă, iar CNI este una din instituţiile cheie ale statului român şi un partener al administraţiilor publice locale, având un total de 233 obiective pe care le-a finanţat, de-a lungul anilor, în Sălaj.

Directorul general al CNI a adăugat faptul că bugetul instituţiei a crescut în acest an, iar modificările legislaţiei permit finanţarea unor noi tipuri de proiecte, vizând aducţiuni de apă şi canalizări, creşe, grădiniţe, şcoli, cabinete medicale, fose septice şi staţii de microepurare, precum şi amenajarea de drumuri de interes local. AGERPRES