36 de ambasadori vor vizita judeţul Gorj în aceste zile

calinoiu_ion.jpgZeci de ambasadori din mai multe state se vor afla în zilele de 17 şi 18 mai în vizită în judeţ, fiind invitaţi să participe la o serie de întâlniri cu autorităţile publice locale, dar şi să viziteze cele mai importante obiective turistice din Gorj.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, ambasadorii urmau să ajungă în Gorj cu ocazia desfăşurării Forumului Economic Regional, dar, deoarece evenimentul se suprapunea cu derularea campaniei electorale, acesta a fost amânat şi doar vizita diplomaţilor a rămas valabilă.
“Forumul Economic Regional s-a amânat, dar vizita ambasadorilor în week-end a rămas valabilă. Începând de sâmbătă vom avea o întâlnire la sediul Prefecturii, vor vizita operele lui Brâncuşi din Târgu-Jiu, iar duminică vor vizita zona turistică a judeţului, Cheile Sohodolului, casa memorială a lui Constantin Brâncuşi de la Hobiţa şi mănăstirea Tismana. (…) Forumul Economic se suprapunea cu campania electorală şi nu căpăta importanţa economică pe care ar fi trebuit să o aibă la nivel regional, astfel că îl vom reprograma după vacanţa de vară”, a spus Ion Călinoiu.

În context, prefectul Alin Văcaru a precizat că vizita diplomaţilor este foarte importantă pentru eventuale colaborări la nivel administrativ. “Vom avea o vizită pe parcursul a două zile, vor fi aproximativ 36 de ambasadori din mai multe ţări”, a menţionat Alin Văcaru. AGERPRES