Un număr de 35 de familii din municipiul Alexandria au primit, pe 13 septembrie, cheile noilor locuinţe ANL, construite la ieşirea din oraş, spre Turnu Măgurele. Autorităţile locale au predat 26 de apartamente cu două camere şi nouă garsoniere, amenajate în două blocuri. În perioada următoare, noii proprietari trebuie să depună documentaţia necesară pentru racordarea la sistemul de gaze şi curent.

Pe lângă cele 270 care sunt deja date în folosinţă, în municipiul Alexandria, cu aceste 35 avem 105 locuinţe ANL. Construcţia a început în octombrie 2014. Valoarea investiţiei este 4,8 miliarde de lei. Prin corespondenţa cu ANL, urmează să mai realizăm 70 de locuinţe tot în această zonă. Suntem la faza de elaborare a documentaţiei tehnico-economice„, a declarat, viceprimarul Gică Anghel.

Mulţi dintre chiriaşi şi-au depus dosarul pentru ANL, la primărie, de câţiva ani. „Aşteptăm o casă de opt ani. (…) Am depus cerere la primărie şi acum s-a îndeplinit visul să am o casă pe numele meu. Până acum am locuit cu soacra. Abia aştept să fie gata”, a spus unui dintre noii proprietari.

Chiria lunară a locuinţelor în regim ANL se stabileşte în funcţie de venitul net pe membru de familie înregistrat în ultimul an şi suprafaţa imobilului. Cei cu vârsta de până în 35 de ani plătesc mai puţin decât cei care depăşesc această limită. AGERPRES