300.000 de funcţionari vor plăti eşalonat banii încasaţi necuvenit la salariu

functionar_mare.jpgAproximativ 300.000 de funcţionari publici şi personal contractual din administraţia publică locală, despre care Curtea de Conturi a constatat că au beneficiat de sume necuvenite la salariu, vor putea restitui banii eşalonat, pe termen lung, a declarat, sâmbătă, la Deva, secretarul general al Guvernului (SGG), Attila Dezsi.

El a arătat că prin aplicarea acestei măsuri, familiile funcţionarilor publici în cauză vor resimţi mai puţin lipsurile materiale ce decurg din faptul că banii trebuie restituiţi instituţiilor de unde au fost primiţi.

”În România sunt 300.000 de funcţionari publici şi personal contractual care vor beneficia de această amnistie fiscală. Acest lucru înseamnă că sumele pe care ar trebui să le reîntoarcă la bugetul instituţiilor unde sunt angajaţi, în anul 2012, vor fi eşalonate pe termen lung, pentru ca acele familii să nu resimtă lipsuri materiale. De altfel, consider că acei funcţionari publici nu au o vină în mod expres pentru că au primit salarii care, ulterior, au fost considerate ca fiind nelegale’, a spus oficialul guvernamental.

Secretarul general al Guvernului a menţionat că Ministerul Finanţelor şi Ministerul Administraţiei şi Internelor vor face un studiu în urma căruia se va stabili termenul în care sumele de bani încasate fără drept vor fi restituite de către funcţionari instituţiilor de la care le-au primit. Attila Dezsi a participat, sâmbătă, la Deva, la învestirea oficială în funcţie a noului prefect al judeţului Hunedoara, Ştefan Dezmeri. AGERPRES