30 de primari si viceprimari suceveni sunt in stare de incompatibilitate

La mai bine de doi ani de la defasurarea alegerilor locale in judetul Suceava, sunt 30 de primari si viceprimari in stare de incompatibilitate. Afirmatia a fost facuta de catre prefectul de Suceava, Orest Onofrei.
El a precizat ca cei 16 primari si 14 viceprimari vor fi demisi din functie pentru ca figureaza la Registrul Comertului ca administratori la diferite societati comerciale. Din cei 30 de primari si viceprimari, potrivit lui Orest Onofrei, 11 primari si 7 viceprimari sunt membri PSD, 3 primari si 2 viceprimari – PD, un primar si 3 viceprimari PNL, un viceprimar PRM, un primar PC si un primar independent.

“Este regretabil ca este o astfel de situtie si mai ales ca sunt primari si viceprimari in aceata situatie care sunt la al doilea sau chiar al treile mandat. Nu au avut macar bunul simt sa treaca societatile pe numele sotiei sau al copiilor. In aceste comune vor fi organizate alegeri pentru desemnarea unui nou primar”, a spus Orest Onofrei.

Prefectul judetului a spus ca vor fi trimise adrese catre toti primarii si viceprimarii aflati in aceasta situatie si va fi emis ordin de suspendare din functie data fiind incompatibilitatea acestora. “Cei 30 de primari trebuie sa justifice starea de incompatibilitate. O situatie similara este si in randul consilierilor locali, insa si acestia vor fi verificati. Este o situatie mai complicata, dat fiind numarul mult mai mare al acestora”, a spus Orest Onofrei. Potrivit prefectului Onofrei, la raspundere vor fi trasi si secretarii acestor comune, care au obligatia sa verifice respectarea legii.