25 de primari din Prahova au schimbat partidul, peste jumătate trecând la PSD

Un număr de 25 de primari prahoveni de oraşe şi comune au trecut la alte formaţiuni politice în urma intrării în vigoare a ordonanţei privind migraţia aleşilor locali, mai mult de jumătate dintre aceştia optând pentru PSD.

Potrivit datelor făcute publice vineri de PSD Prahova, 14 primari au trecut, conform ordonanţei 55, la PSD de la PNL, PDL, PP-DD, PC şi Partidul Verde, cinci au trecut la UNPR, iar şase la PLR. Printre cei care au optat pentru social-democraţi se află doi primari de oraşe, respectiv cel de la Azuga, Constantin Samson, ales din partea Partidului Verde, şi cel de la Slănic, Daneluş Costea, ales pe listele USL (PNL), şi 12 primari de comune.

Conform aceluiaşi document făcut public de filiala PSD, cinci primari au trecut la UNPR, respectiv patru de la PDL, între care edilul oraşului Plopeni, Dragoş Niţă, şi unul de la PNL. Alţi şase edili de comune au schimbat partidele din partea cărora au fost aleşi în favoarea PLR.

În ceea ce priveşte consilierii locali şi judeţeni, 155 au beneficiat de ordonanţa 55 pentru a trece la PSD şi PLR, UNPR nefăcând public numărul aleşilor locali şi judeţeni care au optat pentru acest partid. Cei mai mulţi consilieri au trecut la PSD, respectiv trei consilieri judeţeni (doi de la PP-DD şi unul de la PDL) şi 81 de aleşi din 27 de localităţi, în timp ce la PLR au trecut patru consilieri judeţeni şi 67 locali, între care patru municipali. AGERPRES