Eveniment de tradiție organizat de portalul Administratie.ro și Oameni și Companii, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Gala Administratie.ro a ajuns la a XIV-a ediție, fiind organizată pe 25 octombrie, la Ana Hotels în Poiana Brașov. 80 de persoane au participat la Gală: reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, precum și ai mediului de afaceri.

În cadrul Galei au fost premiate cele mai importante proiecte derulate în acest an de către instituțiile administrației publice locale. Jurizarea a fost efectuată de echipa redacțională a portalului Administratie.ro împreună cu personalități reprezentative din cadrul instituțiilor administrației publice și al mediului universitar: Prof. univ. dr. Pavel NĂSTASE, Președintele Institutului Național de Administrație; Vasile Felix COZMA, Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici; Prof. univ. dr. Răzvan Mihail PAPUC, Decanul Facultăţii de Administrație și Afaceri a Universităţii din București; Prof. univ. dr. Dinu AIRINEI, Decanul Facultăţii de Economie și Administrarea Afacerilor a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iași; Conf. univ. dr. Diana Camelia IANCU, Decanul Facultăţii de Administrație Publică a SNSPA; Alexandru TIMIȘ, Director Public Affairs în Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii.

În cadrul Galei, deschisă de cuvântul președintelui ANFP Vasile Felix COZMA, au fost acordate următoarele premii:

 

Proiecte de investiții în infrastructura locală

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA pentru proiectul „Reabilitarea și extinderea pasajelor de subtraversare a linilor de cale ferată în Timișoara”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA pentru proiectul “Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI GIURGIU pentru proiectul „High Performance Green Port – Portul Verde și de Înaltă Performanţă

PRIMĂRIA ORAŞULUI SEINI pentru proiectul „Pod peste râul Someş, între oraşul Seini, judeţ Maramureş şi comuna Pomi, judeţ Satu Mare, în punctul de trecere cu bacul” 

 

Proiecte destinate dezvoltării serviciilor publice

CONSILIUL JUDEŢEAN BACĂU pentru proiectul “Sistem Integrat de Management al Deşeurilor Solide în Judeţul Bacău”

CONSILIUL JUDEŢEAN VÂLCEA pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice, etapa II”

INSTITUŢIA PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREŞTI pentru proiectul „Eficienţă şi progres în activitatea serviciului public comunitar Regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FOCŞANI pentru proiectul „Amenajare parc tematic pentru cicliști”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEŞTI pentru proiectul “Modernizare, extindere şi optimizarea consumului energetic– sistem de iluminat public în municipiul Oneşti”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI REGHIN pentru proiectul „Construcție Hală Agroalimentară în Municipiul Reghin, județul Mureș”

 

Proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI GALAŢI pentru proiectul Reabilitarea Termică și Creșterea Performanței Energetice a Clădirilor Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PIATRA NEAMŢ pentru proiectele de dezvoltare a serviciilor sociale

 

Proiecte de investiţii în educaţie

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TURDA pentru proiectul „CEPS TURDA – Calitate, Egalitate și Prietenie în Școlile din Turda”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SEBEŞ pentru proiectul Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș”

 

Proiecte de invesţiii în sănătate

CONSILIUL JUDEŢEAN IAŞI pentru proiectele de investiţii în reabilitarea şi modernizarea spitalelor din judeţul Iași 

CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI pentru proiectul „Reabilitare/modernizare pentru creșterea eficienței energetice la Pavilionul Psihiatrie I și II”

 

Investiiţi în proiecte culturale

INSTITUŢIA PREFECTULUI HARGHITA pentru proiectul „ROMÂNIA 100 – Respect Armatei României”

CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU pentru proiectele de investiţii în reabilitarea şi modernizarea instituţiilor de cultură din judeţul Buzău

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MOINEŞTI pentru proiectul „Inaugurare monument Centenarul României”

 

Proiecte de implementare a tehnologiilor moderne în administraţie

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA pentru proiectul pilot unic în România „AlbaIuliaSmartCity”

 

Proiecte de urbanism

PRIMĂRIA SECTORULUI 6 BUCUREŞTI pentru proiectul „Înființare parc Bulevardul Timișoara nr. 10, Sectorul 6”

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ROMAN pentru proiectul „Îmbunătățirea factorilor de mediu și condițiilor de viață în Municipiul Roman prin amenajarea parcului Jora”

 

Proiecte de investiţii în turism

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN pentru Proiectul de dezvoltare turistică în Pasul Vîlcan

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII pentru proiectul „Amenajare zonă cultural – recreativă Trei Lacuri din Municipiul Câmpia Turzii”

 

Evenimentul, precedat de seminarul cu tema “Management Modern în Administraţie”, a fost organizat cu sprijinul partenerilor UP ROMÂNIA, AVITECH, SPORTPLAY SYSTEMS, AVIA MOTORS, SOCIETATEA NAŢIONALĂ DE INFORMATICĂ, KRONEMAG.