Guvernul a alocat suma de 22,9 milioane euro pentru amenajarea zonei turistice Desesti-Baia Sprie-Cavnic-Izvoarele.
Proiectul de constructie a unei statiuni turistice in apropierea comunei Desesti si a celor trei localitati vecine a fost considerat eligibil iar lucrarile de constructie vor demara in anul 2008, imediat ce timpul ar putea permite deschiderea unui santier de lucru, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ Maramures, Marinel Kovacs.

El a precizat ca din bugetul local a fost alocata suma de 800.000 de lei pentru achizitionarea unor terenuri, aflate in proprietatea Directiei Silvice Baia Mare, pe care urmeaza a fi construita statiunea turistica Desesti si care vor avea toate utilitatile necesare.

Presedintele CJ Maramures a mentionat ca proiectul noii statiunii turistice cuprinde si un program de dezvoltare a localitatilor apropiate statiunii, precum si continuarea unor investitii la infrastructura statiunilor Cavnic, Mogosa si Izvoarele.

Marinel Kovacs a mai spus ca viitorul obiectiv turistic va contribui la accelerarea altor investitii in turism, care ar putea fi efectuate de firme private, investitiile constituind motorul de dezvoltare a turismului montan din Maramures.