Sistemele de apa si canalizare a peste 30 de kilometri de strazi din Zalau vor fi modernizate, in urmatorii doi ani, valoarea investitiei ridicandu-se la aproape 22 milioane de euro.

Conform datelor furnizate de Biroul de presa al Primariei Zalau, contractul de executie a lucrarilor a fost semnat deja cu firma OMS Ungaria. Modernizarile fac parte dintr-un proiect mai amplu, care priveste „Imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa, canalizare si epurare din zona Cluj-Salaj”.

In municipiul Zalau lucrarile se vor derula pe parcursul a doi ani si, in aceasta perioada, se pregateste planul de actiune cu privire la modalitatea de incepere a lucrarilor, pe strazi. Se doreste ca aceste lucrari sa fie corelate si cu alte investitii ale detinatorilor de retele subterane astfel incat, la finalizarea lor, strazile afectate sa poata fi modernizate, refacute in intregime.

Tot in aceasta perioada, SC Compania de Apa Somes SA va semna contractul cu firma de consultanta, care are rolul de a urmari si aviza devizul de lucrari, in vederea decontarii. „Vom fi atenti la modul de programare a lucrarilor pentru a limita dificultatile in trafic si disconfortul in zonele in care se va lucra. Stim ca sunt lucrari de amploare, atata timp cat in Zalau vor fi sparte strazi, pe o lungime totala de peste 30 de km, in principal in zona centrala, strada 22 Decembrie, cartierele Traian, Pacii, Porolissum” – a precizat primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

Proiectul „Imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa, canalizare si epurare din zona Cluj-Salaj” face parte din Programul Operational pentru asistenta comunitara FEDR si Fondul de Coeziune si se deruleaza prin SC Compania de Apa Somes Cluj SA. Valoarea investitiei pentru Zalau este de 21.797.214 euro, din care 74% fonduri UE, 11,3% fonduri guvernamentale, 1,9% contributie locala si 12,8% imprumut bancar.