apostu_sabin.jpgPrimarul muncipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anuntat, vineri, ca municipalitatea a aprobat o serie de trasee urbane pentru biciclete si amenajarea unor noi parcuri. Sorin Apostu a spus ca este vorba de circa 40 km de trasee pentru biciclete, unele marcate deja, alte in curs de marcare.

Experimental, s-a decis chiar echiparea unui autobuz RATUC care circula in zonele inalte ale orasului cu un suport pentru biciclete ce se va amplasa in fata autobuzului, astfel incat aceasta varianta sa fie o alternativa de acces spre zonele respective.

Primarul municipiului Cluj-Napoca spune ca intentioneaza sa amenajeze si standuri cu biciclete publice, de unde, pe baza unei cartele magnetice, oricine sa poata lua o bicicleta contra cost si sa o poata lasa in alta zona a orasului, tot in asemenea standuri. Proiectul ar costa circa 1,3 milioane de euro si ar urma sa fie realizat din fonduri europene. O alta decizie a municipalitatii vizeaza amenajarea, tot cu fonduri europene, unor parcuri pe cele 202 hectare de terenuri cu padure revendicate de Primaria Cluj-Napoca si pentru care tocmai a primit titlurile de proprietate.

„Terenurile vor fi destinate amenajarii unor parcuri-padure, in care cetatenii sa isi poata petrece timpul liber, in familie. Conceptul de parc – padure presupune nealterarea in nici un fel a actualei paduri, doar amenajarea unor alei, carari, poteci prin padure, fara sa taiem nici macar un copac, si amplasarea unor banci, sau mese in poienite, sau a unor marcaje de trasee de plimbare, ori puncte de exercitii sau de joaca, amenajate in perfecta armonie cu peisajul. Totodata padurile-parc vor oferi siguranta celor care se vor plimba in ele, pentru ca vor fi imprejmuite si pazite, intretinute astfel incat sa aduca o oaza de liniste si relaxare, ca intr-o padure din varful muntelui”, a spus primarul Sorin Apostu.