reparatii scoli.jpgMunicipalitatea suceveană a alocat în ultimii 11 ani aproximativ 20 milioane euro pentru reparaţii în unităţile de învăţământ, a declarat primarul Ion Lungu. Edilul şef a precizat că, în şedinţa deliberativului de joi, consilierii vor vota pentru alocarea a peste un milion de lei pentru şcolile şi liceele din oraş.

”Eu zic că se cunoaşte acest lucru. Şcolile s-au schimbat la faţă. Din punct de vedere administrativ, încă mai este de lucru, dar vreau să cred că până pe data de 14 septembrie şcolile vor fi pregătite”, a spus Lungu.

El a anunţat că în perioada următoare va merge la toate unităţile de învăţământ din municipiu pentru a se asigura că lucrurile sunt în ordine la deschiderea noului an şcolar. Totodată, Lungu a spus că doreşte să se asfalteze aleile şi terenurile de sport din cadrul şcolilor, subliniind că fiecare şcoală trebuie să includă în bugetul propriu sume pentru astfel de lucrări. ”Nu putem asfalta de pe banii municipalităţii. Acolo este un alt capitol, străzi. Trebuie ca fiecare şcoală să-şi prindă în bugetul propriu aceste sume de asfaltare”, a spus Lungu.

El a mai precizat că în urma rectificării bugetare, municipalitatea ar putea aloca suma de 1,4 milioane lei unităţilor de învăţământ din Suceava. AGERPRES