20 de troleibuze noi din fonduri europene pentru municipiul Ploieşti

Douăzeci de troleibuze noi vor ajunge în perioada următoare în municipiul Ploieşti, fiind achiziţionate din fonduri europene în valoare de aproximativ 40 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Primăria Ploieşti, a fost încheiată evaluarea financiară pentru achiziţia a 20 de troleibuze noi, urmând ca, în aproximativ două săptămâni, după finalizarea unor proceduri administrative, să se încheie un contract cu firma care va fi declarată câştigătoare şi care va asigura furnizarea acestor troleibuze pentru municipiul Ploieşti.

Primarul Adrian Dobre a declarat că licitaţia pentru acest proiect finanţat din fonduri europene, în care municipalitatea participă cu o cotă de 2%, este derulată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. De asemenea, tot în parteneriat cu ministerul vor mai fi achiziţionate nouă autobuze electrice şi 20 de tramvaie, a precizat Dobre.

Pentru modernizarea transportului public local, primarul Ploieştiului va propune Consiliului local şi achiziţionarea a 12 autobuze noi, investiţia estimată la aproximativ 11 milioane de lei urmând a fi suportată din bugetul local, a declarat primarul Adrian Dobre. AGERPRES