Consilierii locali ai municipiului Constanţa au votat, într-o şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre prin care se acordă părinţilor un ajutor de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de grupul consilierilor social-democraţi, „Programul ‘BEBE TRUSOU – sprijin financiar pentru nou-născuţi’ participă direct la creşterea natalităţii, la promovarea îngrijirii nou-născuţilor, a bunăstării şi echităţii, la îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii şi la oferirea unor şanse egale tuturor copiilor, indiferent de mediul socio-economic sau etnic din care provin”.

Astfel, se acordă 2.000 de lei/nou-născut, la nivelul municipiului Constanţa, prin intermediul unui card securizat şi nominal, pentru achiziţionarea de produse destinate nevoilor de creştere şi îngrijire a copilului.

„Solicitantul (unul dintre părinţi/părintele singur) va depune, fizic sau online, cererea tipizată pentru acordarea sprijinului financiar prin Programul ‘BEBE TRUSOU – sprijin financiar pentru nou-născuţi’, însoţită de actele justificative, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa. În urma analizării cererii, solicitantului i se va comunica dacă cererea este aprobată/respinsă sau necesită completări. Solicitanţii cu cereri aprobate vor primi cardul alimentat cu suma de 2.000 de lei/nou-născut. Cardul emis va avea valabilitate 1 an de la momentul emiterii. Nu vor fi percepute taxe de activare/administrare”, se mai spune în proiect.

Beneficiarii care nu vor utiliza banii într-o perioadă de maximum 1 an de la momentul emiterii cardului nu vor mai putea utiliza suma rămasă pe card, banii fiind reatribuiţi noilor solicitanţi. Cardul nu poate fi utilizat pentru retragere de numerar. AGERPRES